Slechte of langzame wifi ?


langzame wifi
wifi extender
wifi router
wifi mesh systeem

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, wat kunnen de oorzaken zijn, hoe lossen we het op ?

 

Wifi ook wel draadloos internet genoemd, lijkt tegenwoordig tot de primaire levensbehoeften te behoren, in menig gezin of bedrijf lijdt slechte of niet werkende wifi tot stressvolle situaties.

Hoe zorg je voor een goede wifi in je woning of bedrijf ?

 Kijk naar de plaatsing van je draadloze modem of router, een centrale plaats in je woning/bedrijf is het meest ideale maar is niet altijd haalbaar, kan je draadloze modem of router niet verplaatst worden dan volgen hier wat tips:

  • Plaats de router eens buiten de meterkast en meet het verschil.
  • Plaats de router wat hoger: de radiogolven hebben dan mogelijk minder obstakels.
  • Ligt de router plat? Zet hem dan rechtop en draai de antennes (wanneer mogelijk) in andere posities.
  • Zet de router in een andere kamer. Vaak betekent dit wel dat je kabels moet verlengen en doortrekken. Deze tip geldt niet als je een modem/routerhebt die dicht bij het aansluitpunt moet blijven staan.
  • Plaats de router zo ver mogelijk buiten het bereik van stoorbronnen zoals babyfoons, draadloze huistelefoons, draadloze lichtschakelaars en bluetooth apparaten zoals draadloze muizen en toetsenborden.
  • Test de prestaties van je wifi met zoveel mogelijk storingsbronnen uitgeschakeld.

Helpen bovenstaande tips niet, maak dan gebruik van een extender of nog beter plaats een 2e router.

Houd rekening dat het gebruik van een extender de snelheid van het internet fors verlaagt, meestal is dit goed geschikt om normaal  te internetten (Youtube, Netflix, Spotify, enz.) voor  online gaming doeleinden is het vaak niet geschikt en zal een echte online gamer na korte tijd gefrusteerd de brui er aan geven.

Het plaatsen van een 2e router via een extra lan kabel op het modem zal een beter resultaat opleveren, maar is weer wat moeilijker te realiseren, tegenwoordig kunnen veel routers probleemloos aangesloten worden op een bestaand modem, een voordeel is dat op de plek van de 2e router ook weer 4 apparaten bedraad aangesloten kunnen worden met meestal het behoud van de orginele internet snelheid.