SSD Upgrade


ssd upgrade
ssd 10x zo snel
energiezuinig

Wat is een SSD ?

Een SSD schijf is eigenlijk een harde schijf zonder bewegende onderdelen (zoals een normale harde schijf bestaat uit sneldraaiende metalen schijfjes en bewegende leeskoppen) en lijkt meer op een grote geheugenkaart, de SSD is daardoor veel sneller (tot 10x) minder storingsgevoelig, maakt minder geluid en verbruikt minder stroom dan de normale harde schijf, het enige nadeel van de SSD is, is dat hij wat duurder is dan de normale harde schijf, hoewel het prijsverschil steeds kleiner wordt.

In het filmpje onder deze tekst kan je zien wat het verschil in snelheid is bij het opstarten van een P.C.

Een SSD kan zowel in een laptop als in een desktop worden gebruikt en is natuurlijk ook geschikt voor Apple Imac en Macbook.

Hoe werkt een upgrade ?

Meestal kan er een één op één kopie gemaakt worden van de harde schijf, er moet dan wel gekeken worden of alle data van de oude schijf op de SSD past en er genoeg vrije ruimte beschikbaar is op de SSD om het systeem goed te laten werken.

Het voordeel van een één op één kopie is dat het besturingssysteem niet opnieuw hoeft te worden geactiveerd en dat alle geinstalleerde software probleemloos werkt, bij een nieuwe installatie op een SSD zal het besturingssysteem en eventuele software opnieuw moeten worden geactiveerd.

Wat kost het ?

SSD 240gb  €79

SSD 480gb  €99

SSD 1tb     €149

 

Prijzen zijn inclusief overzetten data en 3 jaar garantie op de SSD

Het verschil tussen een ssd en een gewone harde schijf